Augustus expiratie aanstaande vrijdag

Stand van de AEX IndexEen gemiddelde van de 25 meest verhandelde en grootste aandelen van de Amsterdamse beurs. Opties op de AEX Index zijn van het Europese type. Copyright Vladeracken op het moment van schrijvenHet verkopen van een Call of een Put die men niet in bezit heeft. Copyright Vladeracken (15 augustus 2021) 774,83

Onze conclusies:

 

Korte termijn:                         reactieEen daling van de koersen met 5% of meer maar minder dan 10%. Copyright Vladeracken in de maak

Middellange termijn:               reactieEen daling van de koersen met 5% of meer maar minder dan 10%. Copyright Vladeracken in de maak

Lange termijn:                        positief, met gevaar op termijn

 

NB. Calamiteiten niet in aanmerking genomen

 

Opnieuw is er een week met een hogere top voorbij in de AEX IndexEen gemiddelde van de 25 meest verhandelde en grootste aandelen van de Amsterdamse beurs. Opties op de AEX Index zijn van het Europese type. Copyright Vladeracken. Maar het karakter van deze trendDe richting van de markt. Een opwaartse trend wordt gekarakteriseerd door een opeenvolging van hogere bodems en hogere toppen. Een neerwaartse trend wordt gekarakteriseerd door een opeenvolging van lagere bodems en lagere toppen. Copyright Vladeracken is afgelopen week sterk gewijzigd. Niet langer waren het de tech-fondsen die de kar trokken, het waren nu de financialsDe banken, effectenbedrijven en verzekeringsmaatschappijen. Copyright Vladeracken. En er mag dan van een nieuwe All-Time high in de AEX sprake zijn geweest, per saldo is de week vrijwel onveranderd voorbij gegaan. We naderen de zwakke maanden september en oktober en de markt krijgt steeds meer last van vermoeidheidsverschijnselen. Een veeg teken is het feit dat de beste cijfers over een breed front niet beloond maar juist afgestraft werden, d.w.z. bij de aandelen die juist in de voorbije maanden de kar getrokken hebben. Beloond werden juist de achterblijvers, zoals banken en verzekeraars. Terwijl de kwaliteit van de winst van deze groep juist sterk te wensen over laat. Want wie vooral meer winst maakt door de stroppenpot te plunderen is niet echt bezig met een sterk jaar. Maar hulp lijkt in deze hoek dichterbij te komen. In september komend e hoge heren van de grootste Centrale Banken in de wereld in de VS in Jackson Hill samen en veel analisten gaan er vanuit, dat deze vergadering dit keer veel vuurwerk zal gaan opleveren. Want dat er een einde komt aan de forse steunaankopen in de VS lijkt niet langer een discussie, alleen nog maar de vraag of de FED met taperingGeleidelijke afbouw van de kwantitatieve verruiming in de Verenigde Staten. Copyright Vladeracken al dit jaar zal beginnen of pas in 2022.

Het cijferseizoen is in elk geval zo goed als voorbij en veel ongelukken zijn er niet geweest. Het bedrijfsleven maakt dit jaar een spectaculaire hoeveelheid extra winst en weet, zoals wel vaker, niet goed wat het daarmee aan moet. En dus zijn overal weer inkoopprogramma’s van stal gehaald. Goed voor de zittende aandeelhouder, want hij magd e toekomstige koek met minder aandeelhouders delen, maar niet goed voor de economie, want het betekent dat bedrijven niet goed weten waar ze hun geld in moeten investeren.

De AEX Index op dagbasis

Afgezien van het feit dat indicatoren hoog liggen en in veel gevallen al enkele weken aan het dalen zijn (met negatieve divergentieWanneer twee of meer gemiddelden, indexen of indicatoren nalaten elkaar de confirmeren. Copyright Vladeracken op de korte termijngrafiek tot gevolg) lijkt er in het beeld van de AEX IndexEen gemiddelde van de 25 meest verhandelde en grootste aandelen van de Amsterdamse beurs. Opties op de AEX Index zijn van het Europese type. Copyright Vladeracken niet veel aan de hand te zin. Er is eenvoudigweg een volgende, vooralsnog kleine, correctieEen daling van de koersen met van tenminste 10%. Copyright Vladeracken van start gegaan. En dat zou zomaar bij een mini-dip, de zoveelste, kunnen blijven. Maar opvallend is wel dat de AEX IndexEen gemiddelde van de 25 meest verhandelde en grootste aandelen van de Amsterdamse beurs. Opties op de AEX Index zijn van het Europese type. Copyright Vladeracken daalde ondanks flinke sprongen in sommige financialsDe banken, effectenbedrijven en verzekeringsmaatschappijen. Copyright Vladeracken. Dat zegt alles over de onderliggende breedteHet fenomeen dat de meeste aandelen op een beurs stijgen (“de marktstijging wordt breed gedragen”) versus de situatie waarbij slechts enkele aandelen verantwoordelijk zijn voor een stijging van de index (“de markt heeft geen breedte”). Hetzelfde fenomeen doet zich in een dalende trendDe richting van de markt. Een opwaartse trend wordt gekarakteriseerd door een opeenvolging van hogere bodems en hogere toppen. Een neerwaartse trend wordt gekarakteriseerd door een opeenvolging van lagere bodems en lagere toppen. Copyright Vladeracken voor. Copyright Vladeracken van de index, de grote jongens, die erg succesvol waren in de voorbije weken, zijn allemaal, zonder uitzondering, aan correcties begonnen. 750 is de eerstvolgende steun, maar in het beeld worden de problemen pas groter bij een koers onder 736.

De Rente

De rente is gaan stijgen, maar de week candle was per saldo wel wit. Dat betekent een stijging aan het begin van de week gevolgd door een lichte daling in de tweede helft. Per saldo is de rente boven het niveau van vorige week gebleven hetgeen een draai ten negatieve betekent.

De US$ uitgedrukt in Euro’s

De $ kruipt voorzichtig nog iets omhoog, onder langs een belangrijke weerstandslijn. Het is een teken van zwakte, de $ kan wel eens snel omlaag gaan draaien.

De Brent Olie prijs

De olieprijzen beginnen langzaam maar zeker weg te glijden.

De prijs van een troy ounce Goud

Na een forse daling afgelopen maandag, steeg in de loop van de week de koers van een troy ounce goud weer tot bijna het niveau van de vrijdag ervoor. Het is goed mogelijk, dat daarmee de correctieEen daling van de koersen met van tenminste 10%. Copyright Vladeracken in de goud-markt voorbij is. Maar een uitbraakEen koerssprong, die optreedt als een aandeel een bepaald koerspatroon verlaat of een belangrijke trendlijn doorbreekt. Copyright Vladeracken omhoog is nog niet gezien.

Strategie

De kasposities in onze actieve aandelenportefeuilles zijn opgelopen tot 10 à 20%. En dat gaan wij verder verhogen in de komende dagen / week, m.u.v. posities in goud die wij ook verhogen en verhoogd hebben.

Agenda voor de komende week

De volgende zaken, die mogelijk van invloed op de beurzen kunnen zijn, staan op de agenda voor de komende week. De lijst is niet uitputtend, hieronder treft u de naar ons idee meest belangrijke agendapunten aan.

17 augustus 2021     11.00  Eurozone bruto binnenlands product

17 augustus 2021     14.30  Detailhandelsverkopen VS

18 augustus 2021     11.00  Eurozone consumentenprijzen (inflatie)

18 augustus 2021     20.00  Publicatie notulen afgelopen rentevergadering FED

23 augustus 2021       9.15  Achtereenvolgens de Franse, Duitse en Eurozone PMI-cijfers

Vrijdag aanstaande is er weer een expiratiedag wereldwijd. Dat zijn notoir gevaarlijke dagen met een grote kans op een draaipunt gedurende die dag en / of de maandag erna.

NB

Rondom het begin van iedere maand zal er door ons geen beurscommentaar meer gegeven worden. Wij verwijzen u in plaats hiervan naar onze nieuwsbrief De Technische BeleggerEen maandblad dat de ontwikkelingen op de wereldwijde effectenmarkten analyseert en becommentarieert uitgaande van de Technische AnalyseEen vorm van markt analyse die uitgaat van vraag en aanbod en handelsvolume, waarbij men met behulp charts en formules gebaseerd op marktgegevens probeert vast te stellen in welke fase van haar ontwikkeling de markt zich bevindt. Copyright Vladeracken. Het wordt uitgegeven door Vladeracken BV en wordt gratis aan haar klanten ter beschikking gesteld. Copyright Vladeracken, waarin een veel uitgebreider commentaar te lezen is. U vindt deze op www.todaysgroup.nl & www.vladeracken.nl. De volgende uitgave van De Technische BeleggerEen maandblad dat de ontwikkelingen op de wereldwijde effectenmarkten analyseert en becommentarieert uitgaande van de Technische AnalyseEen vorm van markt analyse die uitgaat van vraag en aanbod en handelsvolume, waarbij men met behulp charts en formules gebaseerd op marktgegevens probeert vast te stellen in welke fase van haar ontwikkeling de markt zich bevindt. Copyright Vladeracken. Het wordt uitgegeven door Vladeracken BV en wordt gratis aan haar klanten ter beschikking gesteld. Copyright Vladeracken zal 6 september 2021 verschijnen.

 

Den Haag,16 augustus 2021

Gijsbrecht K. van Dommelen

Today’s Beheer & Vladeracken VermogensbeheerDe handelsnaam van Vladeracken BV. Een vermogensbeheerder met een vergunning in Nederland. Copyright Vladeracken

www.todaysgroup.nl

 

Disclaimer

De auteur is medeverantwoordelijk voor het beleggingsbeleid van Today’s Group BV, een vermogensbeheerder met vergunning van de AFM. Dit stuk is geen beleggingsadvies. Wie conform bovenstaande ideeën belegt of wenst te beleggen doet dat voor eigen rekening en risico. In dit kader wijzen de auteur en Today’s Group BV alle verantwoordelijkheid voor de inhoud van dit stuk van de hand. De besproken effecten en strategieQuis est tam dissimile homini. Cur id non ita fit? Tum Triarius: Posthac quidem, inquit, audacius. Ut proverbia non nulla veriora sint quam vestra dogmata Copyright Vladerackenën vertegenwoordigen een hoog risico.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.