Even op adem komen

Stand van de AEX IndexEen gemiddelde van de 25 meest verhandelde en grootste aandelen van de Amsterdamse beurs. Opties op de AEX Index zijn van het Europese type. Copyright Vladeracken op het moment van schrijvenHet verkopen van een Call of een Put die men niet in bezit heeft. Copyright Vladeracken (03-04-2011) 369,45

Wij verwijzen naar de grafiek hieronder waarin u de AEX IndexEen gemiddelde van de 25 meest verhandelde en grootste aandelen van de Amsterdamse beurs. Opties op de AEX Index zijn van het Europese type. Copyright Vladeracken ziet op dagbasis.

Blog-20110403-AEX-Index-Fig1

Figuur 1

De voorgaande top op 374 werd door de stijging van de afgelopen twee weken nog niet bereikt. Dat wil zeggen dat de korte termijn nog steeds in een negatieve trendDe richting van de markt. Een opwaartse trend wordt gekarakteriseerd door een opeenvolging van hogere bodems en hogere toppen. Een neerwaartse trend wordt gekarakteriseerd door een opeenvolging van lagere bodems en lagere toppen. Copyright Vladeracken zit, zij het dat de dalende trendlijn wel doorbroken werd. De Momentum AnalyseEen combinatie van twee momentumAlgemene term die gebruikt wordt om de snelheid van bepaalde koersbewegingen weer te geven. Het momentum meet de prijsverandering van een aandeel of index in een bepaalde periode en kan in absolute zin of als ratio worden weergegeven. Het is een oversold/overbouhgt indicator. In vergelijking met de FracMom is de Mom in het algemeen sneller in het tonen van divergentie bij bodems. Het wordt berekend door de koers van x dagen geleden af te trekken van de koers van heden. Copyright Vladeracken indicatoren (Oscillator Het verschil tussen een kortere termijn gemiddelde van een koers met dat van een langere termijn gemiddelde van dezelfde koers. Copyright Vladerackenen MacdMoving Average Convergence Divergence van Gerald Appel. Het verschil tussen een kortere termijn koers gemiddelde en een langere termijn koersgemiddelde, waarbij de beide gemiddelden berekend zijn volgens de exponentiële methode, dit in afwijking van de meer gebruikelijke rekenkundige methode. In vergelijking met de FracMACD is de MACD in het algemeen sneller in het tonen van divergentie bij bodems. De kruising van beide lijnen, de kruising met de nullijn en de divergentie kunnen signalen geven. Copyright Vladeracken) die tezamen scherper functioneren dan ieder afzonderlijk. Copyright Vladeracken daaronder bevestigde de top van afgelopen woensdag niet meer. Het meest waarschijnlijke scenario is nu dat wij een korte pauze krijgen in de opgang. Wij verwachten niet dat wij de komende week af zullen sluiten met een hogere koers. Een beperkte reactieEen daling van de koersen met 5% of meer maar minder dan 10%. Copyright Vladeracken zal het mogelijk maken om een hogere bodemDieptepunt in de koersontwikkeling. Men onderscheidt onder andere de dubbele, de triple, de broadening, de V en de extended bodem. Eén van de manieren om de aanwezigheid van een bodem vast te stellen is de volgende regel: iedere koers welke voorafgegaan wordt door drie hogere en gevolgd wordt door twee hogere slotkoersen, kan beschouwd worden als een bodem. Copyright Vladeracken neer te zetten en als er dan ook nog een hogere top bereikt wordt zal de AEX IndexEen gemiddelde van de 25 meest verhandelde en grootste aandelen van de Amsterdamse beurs. Opties op de AEX Index zijn van het Europese type. Copyright Vladeracken op de koers naar 385 liggen.
Wij durven te stellen dat de AEX IndexEen gemiddelde van de 25 meest verhandelde en grootste aandelen van de Amsterdamse beurs. Opties op de AEX Index zijn van het Europese type. Copyright Vladeracken na een lichte reactieEen daling van de koersen met 5% of meer maar minder dan 10%. Copyright Vladeracken weer omhoog zal gaan omdat de meeste Sentimentindicatoren positief zijn. Wij noemen de Summation IndexHet totaal van de dagelijkse waarden van de McCLellan Index. Copyright Vladeracken, de Call/Put Ratio, onze eigen Vladeracken IndexEen index welke gebaseerd is op het aantal volgens de Vladeracken selectiesystematiek koopbare fondsen. Copyright Vladeracken en ook de eenvoudige Advance/Decline Lijn. Belangrijk voor onze conclusie is ook dat het MomentumAlgemene term die gebruikt wordt om de snelheid van bepaalde koersbewegingen weer te geven. Het momentum meet de prijsverandering van een aandeel of index in een bepaalde periode en kan in absolute zin of als ratio worden weergegeven. Het is een oversold/overbouhgt indicator. In vergelijking met de FracMom is de Mom in het algemeen sneller in het tonen van divergentie bij bodems. Het wordt berekend door de koers van x dagen geleden af te trekken van de koers van heden. Copyright Vladeracken in de weekgrafieken in de meeste indexen in de wereld stijgende is.

De Rente

Het lijkt nu vrijwel zeker dat Trichet aanstaande dinsdag zijn rente gaat verhogen. De verwachting is dat dit met 0,25% zal zijn waarna een tweede verhoging in juni zou kunnen volgen. Gezien de rentestijging van de afgelopen week zal de eerste verhoging inmiddels wel zijn verwerkt. De deelnemers aan het gratis volgsysteem, waarvoor wij enige tijd geleden een koopsignaal voor een sprinter short in de BundDit is een Duitse hypothetische obligatie met een coupon van 6% en een resterende looptijd van 8,5 tot 10,5 jaar. Op de Eurex worden futures op deze obligatie verhandeld en op deze futures zijn turbo’ s verkrijgbaar. Copyright Vladeracken afgaven, staan inmiddels netjes op winst. Opvallend is het dat er nog geen signaal van het Treasury-systeem ontvangen werd. Het rente-écart met Euroland is sterk in het voordeel van de laatste hetgeen wil zeggen dat tarieven in Europa duidelijk hoger liggen. Wij voorzien een doel voor het gemiddelde effectieve rendementDe uiteindelijke opbrengst van een belegging. Bij aandelen bestaat het uit het dividend vermeerderd of verminderd met het koers-resultaat. Copyright Vladeracken op 10-jarige Nederlandse Staatsleningen rondom 4,11%. Gezien de huidige stand van 3,63% heeft de stijging dus nog wat laken voor de schaar.

De Dollar

Zoals wij u twee weken geleden schreven maakt de dollar zich op voor een aanzienlijke stijging. Hij is op dit moment bezig met een bodemproces en dat kan nog best even duren. Blijf ervan af totdat dit proces is afgesloten.

De Prijs van een vat Brentolie

De olieprijs is bezig met topvorming maar zolang de onrust voortduurt in de olieproducerende landen van Noord-Afrika en het Midden Oosten voorzien wij geen einde aan dit proces. Voorlopig dus moet u uw schatting aan de pomp maar betalen want het ziet er niet naar uit dat men u daar een mooie dag gaat bezorgen. Inmiddels is het korte termijn Voortschrijdend GemiddeldeEen voortschrijdend gemiddelde is het gemiddelde van een getallenreeks bijvoorbeeld de slotkoersen van een aandeel in een bepaalde periode. Het wordt dagelijks berekend bijvoorbeeld over de afgelopen tien dagen, waarbij de oudste dag (i.c. 11 dagen geleden) vervangen wordt door de meest recente slotkoers. De term voortschrijdend wordt gebruikt omdat het gemiddelde als het ware voortschrijdt in de tijd. Moving Averages worden gebruikt om kleine fluctuaties en ruis weg te werken zodat beter zicht wordt gekregen op de onderliggende trendDe richting van de markt. Een opwaartse trend wordt gekarakteriseerd door een opeenvolging van hogere bodems en hogere toppen. Een neerwaartse trend wordt gekarakteriseerd door een opeenvolging van lagere bodems en lagere toppen. Copyright Vladeracken. Copyright Vladeracken (het 30-weeks) van deze prijs al boven de $100 gekomen. Als van hieruit straks de steun moet uitgaan dan is een hogere prijs voor langere tijd een uitgemaakte zaak.

Het Goud

De prijs van een troy ounce goud ligt nog steeds tegen de bovenkant van zijn horizontale kanaal. Alles wijst erop dat deze prijs een daling gaat inzetten. Steun ligt erop $1.300. Men moet aannemen dat de daling gepaard gaat aan een stijging van de aandelenkoersen.

Onze Strategie

Op een deel van de longposities in de AEX IndexEen gemiddelde van de 25 meest verhandelde en grootste aandelen van de Amsterdamse beurs. Opties op de AEX Index zijn van het Europese type. Copyright Vladeracken werd de winst gerealiseerd. ETF’s op uranium werden aangekocht. Daarnaast werden aandelen Rosier gekocht (in Brussel) en werden trackers in basis grondstoffen verkocht en vervangen door trackers op de Amerikaanse lokale aandelenmarkt.

Als wij daartoe een signaal ontvangen zullen wij in de komende week opnieuw sprinters long op de AEX nemen. Binnen de verschillende aandelenprogramma’s zijn wij nu volbelegd.

Den Haag, 3 april 2011
Gijsbrecht K. van Dommelen
Vladeracken BV

Disclaimer
De auteur is verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid van Vladeracken BV, een vermogensbeheerder met vergunning van de AFM. Dit stuk is geen beleggingsadvies. Wie conform bovenstaande ideeën belegt of wenst te beleggen doet dat voor eigen rekening en risico. In dit kader wijzen de auteur en Vladeracken BV alle verantwoordelijkheid voor de inhoud van dit stuk van de hand.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.