De AEX is eindelijk uitgebroken!

Stand AEX op moment van schrijvenHet verkopen van een Call of een Put die men niet in bezit heeft. Copyright Vladeracken (14 Oktober 2010): 343,44

De langverwachte uitbraakEen koerssprong, die optreedt als een aandeel een bepaald koerspatroon verlaat of een belangrijke trendlijn doorbreekt. Copyright Vladeracken is dan toch gekomen.  Gisteren sloot de AEX IndexEen gemiddelde van de 25 meest verhandelde en grootste aandelen van de Amsterdamse beurs. Opties op de AEX Index zijn van het Europese type. Copyright Vladeracken op 341,27.

Dit was een nieuwe top, maar al eerder hebben wij u erop gewezen dat er sprake was van  een weerstandgebied dat doorschreden moest worden wilde men heel zeker zijn van zijn zaak. De top van dit weerstandgebied lag op 343,32. En daar ging de AEX hedenochtend doorheen. De situatie is nu dus zo dat de AEX uitgebroken is uit zijn gelijkbenige driehoek. Dit gebeurde onder hoge omzet. De koers ligt duidelijk boven zijn lange termijn gemiddeldes. Er is een hogere top en een hogere bodemDieptepunt in de koersontwikkeling. Men onderscheidt onder andere de dubbele, de triple, de broadening, de V en de extended bodem. Eén van de manieren om de aanwezigheid van een bodem vast te stellen is de volgende regel: iedere koers welke voorafgegaan wordt door drie hogere en gevolgd wordt door twee hogere slotkoersen, kan beschouwd worden als een bodem. Copyright Vladeracken gezet. Amsterdam sluit zich dus bij de grote beurzen aan die al langere tijd in een uptrend zaten, zoals New York en Frankfurt. De enige kritiek die men nog op Amsterdam kan hebben is dat er nog geen Golden CrossEen bullish signaal dat gegeven wordt wanneer een korter termijn voortschrijdend gemiddelde een langer termijn voortschrijdend gemiddelde in opwaartse richting kruist. Als standaard voor een haussesignaal wordt aangenomen dat het 50-daags het 200-daags Voortschrijdend Gemiddelde naar boven toe moet kruisen. Copyright Vladeracken is verschenen, maar gegeven alle andere positieve elementen kan en mag men ervan uitgaan dat dit laatste signaal niet lang meer op zich zal laten wachten. Nu de uitbraakEen koerssprong, die optreedt als een aandeel een bepaald koerspatroon verlaat of een belangrijke trendlijn doorbreekt. Copyright Vladeracken een feit is, is uit de gelijkbenige driehoek een doel te berekenen dat iets boven 400 ligt. Uiteraard zullen er onderweg obstakels opduiken, maar de beurs is op weg naar een duidelijk hoger niveau.

Onze Strategie in de komende tijd

Wij hebben al onze dekkingen opgeheven en wij gaan long op brede schaal. Daar waar dit gunstig lijkt  kopen wij de laatste verkochte Calls terug. Onze long-posities in edele metalen en grondstoffen houden wij aan. In  de dollar blijven wij short.

Den Haag, 14 oktober 2010
Gijsbrecht K. van Dommelen
Vladeracken BV

Disclaimer
De auteur is verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid van Vladeracken BV, een vermogensbeheerder met vergunning van de AFM. Dit stuk is geen beleggingsadvies. Wie conform bovenstaande ideeën belegt of wenst te beleggen doet dat voor eigen rekening en risico. In dit kader wijzen de auteur en Vladeracken BV alle verantwoordelijkheid voor de inhoud van dit stuk van de hand.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.