SBM Offshore voor zeker

(publicatiedatum 22 juli 2021)

SBM heeft lang problemen gehad met corruptie schandalen in Zuid Amerika. Nu zou je kunnen betogen dat sommige landen dusdanig corrupt zijn dat dit gewoon is en iedereen hier aan mee doet. Maar dat mag natuurlijk geen reden zijn. “Als iedereen in de sloot springt …, dan moet je dit zelf niet ook doen” leerde mijn moeder.

Om dit soort discussie over de ‘Governance’ te vermijden en hier teveel een persoonlijke mening over te hebben, kijken we naar de meer neutrale ESG rating en dan zien we dat de concurrentie slechter scoort dan SBM dit doet. Dat is een positief punt voor het bedrijf SBM Offshore (zie de screenshot van Bloomberg over de ESG-qualificaties van SBM Offshore).

Bron: Bloomberg

Het bedrijf (SBM Offshore) gelooft zelf erg in de wereldwijd geaccpeteerde Sustainability principes (zie daarvoor hun website).

Bron: SBM Offshore

Het bedrijf gelooft zelf erg in de sustainability principes, getuige haar eigen web-statements over dit onderwerp.

Bron: SBM Offshore

De grootbanken hebben geen probleem met SBM. Zo schreef ING op 9 maart 2021: “ING heeft dinsdag het koersdoel voor SBM Offshore verhoogd van 18,50 naar 20,50 euro met een onveranderde koopaanbeveling. SBM stelde bij de jaarcijfers wat teleur met een voorzichtige outlook, maar maakte dat volledig goed door nieuwe projecten binnen te halen, meent analist Quirijn Mulder. Hij wees op de toekenning van FPSO Almirante Tamandaré en het vermoedelijk binnenhalen van de Mero-4 FPSO.

En ExxonMobil lijkt ook gewoon door te investeren in Guyana, waardoor ING verwacht dat SBM eind van dit jaar 6 FPSO’s onder handen heeft en daarmee de volledige capaciteit die het heeft ook benut.

De huidige koers [van SBM] lijkt de verhouding tussen risico en rendementDe uiteindelijke opbrengst van een belegging. Bij aandelen bestaat het uit het dividend vermeerderd of verminderd met het koers-resultaat. Copyright Vladeracken en de kasstroom van de portefeuille te negeren“, aldus Mulder.Het aandeel noteert tegen een korting van 23 procent”, benadrukte de analist.

Conclusie

Today’s Vermogensbeheer geeft SBM een kans en sluit dit bedrijf niet uit.

Hilversum, 22 juli 2021
Cees Smit
Today’s Group BV

www.todaysgroup.nl

Disclaimer
De auteur is mede verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid van Today’s Group BV, een vermogensbeheerder met vergunning van de AFM. Today’s Group belegt wel en/of heeft belegd in de hier besproken effecten & strategieQuis est tam dissimile homini. Cur id non ita fit? Tum Triarius: Posthac quidem, inquit, audacius. Ut proverbia non nulla veriora sint quam vestra dogmata Copyright Vladerackenën voor haar cliënten. Dit stuk is geen beleggingsadvies. Wie in de hier besproken effecten en/of strategieQuis est tam dissimile homini. Cur id non ita fit? Tum Triarius: Posthac quidem, inquit, audacius. Ut proverbia non nulla veriora sint quam vestra dogmata Copyright Vladerackenën en conform de hier besproken methodiek belegt of wenst te beleggen doet dat voor eigen rekening en risico. In dit kader wijzen de auteur en Today’s Group BV alle verantwoordelijkheid voor de inhoud van dit stuk van de hand. De besproken effecten vertegenwoordigen een hoog risico.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.